Retourneren

Wil je je artikel(en) retourneren?

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons:
Airmiles Producten
T.a.v. Retouren
Edisonstraat 6
5928 PG Venlo

via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Het herroepingsformulier vind je hier. Je kunt het modelformulier voor herroeping of een andere duidelijk geformuleerde verklaring, uitprinten, invullen en meesturen samen met je bestelling en je pakbon, of elektronisch invullen en opsturen via klantenservice@airmilesshop.nl. Als je van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij je zo snel mogelijk op een duurzame gegevensdrager (bijvoorbeeld per e-mail) een ontvangstbevestiging van je herroeping sturen.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de volledige overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief bezorgkosten, zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Bij retournering van een deel van de bestelling, zullen wij de bezorgkosten niet crediteren. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen aan jou voor deze terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen zo snel mogelijk, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Garantie

Ben je niet tevreden met een vervangartikel of constateer je een defect of beschadiging aan het artikel? Neem dan contact op met de klantenservice via het telefoonnummer 085-0022209 (optie 3 van 4, lokaal tarief). Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur.

Natuurlijk heb je altijd de wettelijke garantierechten. Op bijna alle artikelen heb je zelfs twee jaar garantie, volgens de geldende fabrieksvoorwaarden. Garantie houdt in dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je bij een artikel een defect of beschadiging constateert, dan bieden we je zo snel mogelijk een oplossing in de vorm van vervanging of reparatie van het artikel of terugbetaling van je Air Miles (en eventuele bijbetaling).

De verzenddatum van het initiële artikel geldt als ingangsdatum van de garantieperiode. Bewaar altijd de originele levernota die bij je bestelling wordt meegeleverd. Deze dient als garantiebewijs.

De webshop zal in overleg met de leverancier bepalen of het defecte artikel gerepareerd of vervangen wordt. Indien het artikel niet vervangen kan worden, zullen de Air Miles inclusief bijbetalingen worden teruggestort. Het artikel dat in aanmerking komt voor garantie dien je zelf te retourneren. De kosten voor het retourneren zijn voor rekening van webshop. Wij verzoeken je om het te repareren of te vervangen artikel te voorzien van een verpakking waarbij transportschade niet mogelijk is.

Klantenservice producten

Heb je nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer: 085-0022209 (optie 3 van 4, lokaal tarief) of via het contactformulier. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur.