Frequently asked questions

Kan ik mijn artikel(en) retourneren?

Air Miles Producten hanteert een 14 kalenderdagen zichttermijn. Binnen deze termijn ben je gerechtigd de artikelen op eigen kosten te retourneren. Lees hier meer over onze retourprocedure.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Ben je niet tevreden met onze service? Neem dan contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer 085-0022209 (optie 3 van 4, lokaal tarief), via e-mail: klantenservice@airmilesshop.nl of via dit contactformulier. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur. Wij streven ernaar je klacht binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Als ik met iDeal betaal, staat er als begunstigde 'Boost Loyalty BV' in plaats van 'Air Miles'.

Dit klopt. Op het bankafschrift staat dan ook 'Boost Loyalty BV' inzake 'Air Miles Webshop' vermeld. Als je een bestelling plaatst op product.airmiles.nl ga je een overeenkomst aan met Boost Loyalty BV.

Ik heb een bestelling gedaan maar ik heb deze nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Voor vragen over de ontvangst van je bestelling kun je contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 085-0022209 (optie 3 van 4, lokaal tarief), via e-mail: klantenservice@airmilesshop.nl of via dit contactformulier. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur. Het kan tot 1 week duren totdat het artikel wordt geleverd.

Bij het afrekenen van mijn bestelling kreeg ik een foutmelding. Ik heb nog niets betaald maar mijn Air Miles zijn wel afgeschreven. Is de bestelling gelukt?

Er is een fout opgetreden bij het invoeren van je bestelling. Je Air Miles zijn in eerste instantie afgeboekt, maar inmiddels weer teruggeboekt.

Ik ben niet tevreden over mijn bestelling, wat moet ik doen?

Op alle artikelen geldt een zichtzending van 14 kalenderdagen. Je kunt het artikel dan binnen deze 14 dagen, compleet in de originele verpakking, aan ons retourneren, samen met de pakbon. Ben je niet tevreden met een vervangartikel of constateer je een defect of beschadiging? Neem dan contact op met de klantenservice via het telefoonnummer 085-0022209 (optie 3 van 4, lokaal tarief). Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur.

Ik heb te weinig Air Miles voor het artikel dat ik graag zou willen hebben. Wat nu?

Je dient minimaal 100 Air Miles in te leveren bij ieder artikel. De rest kun je bijbetalen. Je Air Miles tellen dan als korting op je artikel. 100 Air Miles betekent een korting van 1 euro.

Rekenvoorbeeld: een Russel Hobbs waterkoker kost 5.998 Air Miles.
5.998 Air Miles gespaard = € 0 bijbetalen
Maar 3000 Air Miles gespaard? Dan heb je € 30 korting en het restbedrag van € 29,98 reken je veilig af met iDeal of creditcard.

Wat kan ik doen met de couponcode op de 'gegevens'-pagina?

Vul hier een couponcode in, indien je die hebt, en ontvang korting op je bestelling.

Kan ik een ander afleveradres kiezen?

Ja, het is mogelijk om een ander afleveradres te kiezen. In het overzicht van je bestelinformatie of in de stap ‘betaal en bestelling afronden’, kun je ervoor kiezen een ander afleveradres in te vullen.

Ik wil graag de bezorgkosten met Air Miles betalen. Kan dat?

Ja, het is mogelijk om de bezorgkosten te betalen met je Air Miles. Niet genoeg Air Miles? Geen probleem, je betaalt het ontbrekende saldo veilig bij met iDeal.

Hoeveel zijn de bezorgkosten?

Bezorgkosten reken je ook af met Air Miles, deze bedragen 598 Air Miles per bestelling. Als je meerdere artikelen tegelijkertijd bestelt, is het mogelijk dat deze afzonderlijk worden afgeleverd. Je hoeft dan maar één keer de bezorgkosten af te rekenen. Niet genoeg Air Miles? Geen probleem, je kunt gewoon bijbetalen voor de ontbrekende punten. In het winkelwagentje kies je zelf hoeveel Air Miles je afrekent en hoeveel je wilt bijbetalen in euro’s.

Waar kan ik mijn gegevens zoals mijn (e-mail)adres wijzigen?

Je persoonlijke gegevens kun je op de website van Air Miles wijzigen. Ben je je inloggegevens van Air Miles vergeten? Klik hier om je kaartnummer door te geven. Je ontvangt dan automatisch een e-mail met daarin je gebruikersnaam en een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem in dat geval contact op met de klantenservice.

Ik ben mijn gebruikersnaam/wachtwoord kwijt. Wat nu?

Wanneer je je gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet kun je opnieuw een gebruikersnaam of wachtwoord aanmaken. Klik hier om je e-mailadres door te geven. Je ontvangt dan automatisch een e-mail met daarin je gebruikersnaam en een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

 

Het lukt niet om in te loggen met mijn gebruikersnaam/wachtwoord. Hoe kan dit?

Klik hier en geef je kaartnummer door. Je ontvangt dan automatisch een e-mail met daarin je gebruikersnaam en een link om een nieuwe wachtwoord aan te maken. 

Kan ik ook artikelen kopen als ik geen Air Miles spaar?

Je dient minimaal 100 Air Miles in te leveren bij ieder artikel. Maak een account aan op www.airmiles.nl en begin met sparen. Je spaart zo voor kortingen op leuke artikelen.

Waar kan ik Air Miles sparen?

Je kunt Air Miles sparen bij de spaarpartners.

Hoe kan ik Air Miles sparen?

Meld je hier aan bij Air Miles en vraag je Air Miles kaart aan: digitaal (kosteloos) of fysieke kaart (€ 2,50). 

Kan ik mijn geregistreerde e-mailadres wijzigen tijdens mijn bestelling?

Het is helaas niet mogelijk om je e-mailadres tijdens je bestelling te wijzigen. Je persoonlijke gegevens kun je alleen op de website van Air Miles wijzigen. Zodra je je e-mailadres hebt aangepast kun je een bestelling maken. Ben je je inloggegevens van Air Miles vergeten? Klik hier om je kaartnummer door te geven. Je ontvangt dan automatisch een e-mail met daarin je gebruikersnaam en een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem in dat geval contact op met de klantenservice.

Mijn artikel is defect. Wat moet ik doen?

Constateer je een defect of beschadiging aan je artikel(en)? Neem dan contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer 085-0022209 (optie 3 van 4, lokaal tarief). Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 17.00 uur.

Natuurlijk heb je op onze producten altijd de wettelijke garantierechten. Op bijna alle artikelen heb je zelfs 2 jaar garantie, volgens de geldende fabrieksvoorwaarden. Garantie houdt in dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je bij een artikel een defect of beschadiging constateert, dan bieden we je zo snel mogelijk een oplossing in de vorm van vervanging of reparatie van het artikel of terugbetaling van je punten (en eventuele bijbetaling).